Ši elektroninė parduotuvė naudoja slapukus (angl. cookie). Pasirinkta kalba arba sesijos duomenys saugomi juose. Be slapukų el. parduotuvės funkcionalumas yra ribotas. Jeigu nesutinkate, spauskite čia.

Sutinku

Privatumo politika

I. SĄVOKOS:

  1. Svetainė – internetinė gyvūnų prekių parduotuvė kika.lt, kuri yra pasiekiamas internetiniu adresu – www.kika.lt;
  2. KIKA.LT – KIKA LT, UAB, Lietuvos Respublikoje įsteigta uždaroji akcinė bendrovė, juridinio asmens kodas – 133095117, registruotos buveinės adresas –  Baltų pr. 49B, LT-48233, Kaunas, el. pašto adresas – klientams@kika.lt, telefono numeris – 8 700 550 05.
  3. Vartotojas – bet kuris prisiregistravęs prie Svetainės asmuo (tiek fizinis asmuo, tiek juridinis asmuo);
  4. Naudotojas – bet kuris neprisiregistravęs prie Svetainės asmuo (tiek fizinis asmuo, tiek juridinis asmuo), kuris naudojasi Svetaine;
  5. Paslaugos – KIKA.LT Svetainėje siūlomos su gyvūnais susijusios paslaugos tokios kaip gyvūnų prekių pardavimas ir pristatymas klientams ir kitos su gyvūnais susijusios paslaugos, kurios gali būti nuolatos atnaujinamos, papildomos ar keičiamos Svetainėje, ir visada sąvoka Paslaugos apims visas tokias paslaugas, nurodytas Svetainėje;
  6. Paskyra – KIKA.LT nuoroda atitinkamame internetiniame puslapyje;
  7. Partneriai – yra laikomi tokie juridiniai asmenys, su kuriais KIKA.LT bendradarbiauja teikdama Paslaugas Svetainėje;
  8. Slapukas – tai nedidelis failas, kuris siunčiamas į įrenginį, bet kuriam asmeniui besilankant Svetainėje;
  9. Naršyklė – yra programa, skirta atvaizduoti internetinius puslapius (tinklalapius) žiniatinklyje ar asmeniniame kompiuteryje;
  10. Asmens duomenys – bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens kodas, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai;
  11. Asmens duomenų gavėjas – juridinis ar fizinis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys, įskaitant Partnerius;
  12. Privatumo politika – šis dokumentas, kuriame yra numatytos pagrindinės asmens duomenų ir kitos svarbios informacijos rinkimo, kaupimo, tvarkymo ir laikymo taisyklės, naudojantis Svetaine;
  13. Įstatymas – LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas;
  14. Svetainės administratorius – už Svetainės administravimą atsakingas asmuo;
  15. IP adresas – kiekvienam prie interneto prijungtam kompiuteriui priskirtas unikalus numeris, kuris žinomas kaip interneto protokolo (IP) adresas. Kadangi šie numeriai paprastai priskiriami pagal šalies blokus, IP adresas gali būti dažnai naudojamas šaliai, kurioje kompiuteris prijungiamas prie interneto, identifikuoti.

 

II. BENDROSIOS NUOSTATOS

  1. Svetainės Privatumo politikoje yra numatytos pagrindinės Asmens duomenų ir kitos asmeniui svarbios informacijos rinkimo, kaupimo ir jų tvarkymo taisyklės Vartotojui ir/ar Naudotojui naudojantis Svetaine bei užsakant Svetainėje teikiamas Paslaugas.
  2. Privatumo politika skirta apsaugoti ir ginti Svetainės Vartotojų ir/ar Naudotojų Asmens ir kitus duomenis nuo neteisėto naudojimo.
  3. Tiek Vartotojai, tiek Naudotojai laikomi susipažinę su šia Privatumo politika, kai jie ją gauna elektroniniu paštu registruodamiesi Svetainėje, arba užsisakydami atitinkamas Paslaugas. Su šiuo Svetainės dokumentu galite susipažinti bet kuriuo metu Svetainėje, taip pat jį galite parsisiųsti ir atsispausdinti iš pačios Svetainės. Apie visus būsimus Privatumo politikos pasikeitimus ir/ar papildymus Vartotojai ir Naudotojai visuomet bus informuoti tiek Svetainėje, tiek elektroniniu paštu, kai pirmą kartą po tokių pakeitimų užsisakys Paslaugas ir/ar registruosis prie Svetainės.
  4. Ši Privatumo politika taikoma visais atvejais, kai KIKA.LT gauna Asmens duomenis dėl to, kad Vartotojas ir/ar Naudotojas užsisako ir/ar įgyja per Svetainę Paslaugas. Vartotojai ir/ar Naudotojai turėtų atkreipti dėmesį, kad jiems užsisakius Paslaugas, kurias teikia KIKA.LT Partneriai, jų Asmens duomenų apsaugai papildomai gali būti taikomos Partnerių Privatumo politikos, už kurias KIKA.LT neatsako. Taip pat KIKA.LT norėtų atkreipti dėmesį, kad Svetainėje yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius, ir kad KIKA.LT nėra atsakingas už tokių interneto tinklalapių turinį ir/ar jų naudojamus privatumo politikos užtikrinimo metodus, todėl prieš pateikiant kokią nors informaciją apie save Vartotojas ir/ar Naudotojas turėtų susipažinti su atitinkamo interneto tinklalapio taisyklėmis, privatumo politika ir kitais dokumentais.
  5. Asmenys, norintys registruotis Svetainėje, privalo pateikti savo elektroninis paštą, sugalvotą Vartotojo vardą bei slaptažodį. Registracijos metu yra sukuriamas Vartotojo profilis. Vartotojas gali bet kuriuo metu koreguoti, pildyti arba deaktyvuoti savo profilį.

 

III. ASMENS DUOMENŲ RINKIMAS IR SAUGOJIMAS

  1. Priklausomai nuo Vartotojo ir/ar Naudotojo užsakomų konkrečių Paslaugų pobūdžio yra renkami ir saugomi šie Asmens duomenys – vardas, pavardė, gyvenamoji vieta, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, lojalumo kortelės numeris.
  2. Svetainėje yra naudojami Slapukai:
  • __zlcmid - Zendesk – slapukas, skirtas tiesioginiams pokalbiams internetu (angl. Live Chat). Galioja 1 metus.
  • _gac, _ga, _gid, _gat – Google Analytics slapukai, skirti vartotojams atpažinti. Galioja 2 metus.
  • admin_sid – slapukas, skirtas laikyti administratoriaus sesijos ID. Galioja iki naršymo pabaigos.
  • displayedCookiesNotification – slapukas, skirtas laikyti informaciją, ar jau buvo parodyta sutikimo su slapukais žinutė. Galioja 30 dienų.
  • fbm_, fbsr_ – „Facebook“ slapukas, skirtas prisijungimui į kika.lt su „Facebook“. Galioja 1 metus.
  • language – slapukas, skirtas saugoti pasirinktą kalbą. Galioja iki naršymo pabaigos.
  • omnisendAnonymousID – „Omnisend“ slapukas, skirtas vartotojui atpažinti. Galioja 1 metus.
  • omnisendCartProducts, omnisendSessionID – „Omnisend“ slapukas, skirtas identifikuoti prekes, esančias krepšelyje, ir pagal tai siųsti pakartotinius pranešimus. Galioja iki naršymo pabaigos.
  • sid – slapukas, skirtas saugoti sesijos identifikaciniam numeriui. Galioja iki naršymo pabaigos.
  • sid_key – slapukas, skirtas saugoti sesijos identifikacinio numerio raktui. Galioja iki naršymo pabaigos.
  • soundestID – „Omnisend“ slapukas. Suteikia unikalų ID kiekvienam vartotojui. Renkama informacija yra skirta reklaminiam turiniui tobulinti. Galioja iki naršymo pabaigos.
  • soundest-recovery – „Omnisend“ slapukas, skirtas atpažinti vartotoją.
  • soundest-views – „Omnisend“ naujienlaiškių siuntimo įrankio slapukas. Renkama informacija yra skirta reklaminiam turiniui tobulinti. Galioja iki naršymo pabaigos.

 

www.facebook.com ir staticxx.facebook.com slapukai:

  • 2 x fr – slapukas, skirtas rinkti informaciją apie neprisijungusių vartotojų elgseną svetainėje. Jis yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją bei pasiūlymams optimizuoti ir pateikti „Facebook“ tinkle. Galioja 3 mėnesius.
  • www.facebook.com ir staticxx.facebook.com slapukai egzistuojantys tik vartotojui esant prisijungusiam prie „Facebook“:
  • 2 x c_user – slapukas, skirtas saugoti „Facebook“ paskyros raktą. Galioja 3 mėnesius.
  • 2 x datr – slapukas, skirtas saugoti „Facebook“ vartotojo duomenims. Galioja 2 metus.
  • 2 x locale – slapukas, skirtas saugoti informaciją apie vartotojo kalbos pasirinkimą „Facebook“ paslaugoje. Galioja 7 dienas.
  • 2 x sb – slapukas, leidžiantis „Facebook“ socialiniam tinklui rodyti reklamą. Galioja 2 metus.
  • 2 x wd – slapukas, skirtas reguliuoti „Facebook“ puslapio dydį vartotojo ekrane. Galioja 7 dienas.
  • 2 x xs – slapukas, skirtas autentifikuoti vartotoją su „Facebook“. Galioja 3 mėnesius.

 

Slapukai, kurie susikuria tik administratoriams:

  • oxadminhistory – „Omnisend“ slapukas, skirtas saugoti administratoriaus lankytus puslapius paskutinio prisijungimo metu. Galioja iki naršymo pabaigos.
  • oxidadminlanguage – slapukas, skirtas saugoti administratoriaus vartojamos kalbos pavadinimams. Galioja 1 metus.
  • oxidadminprofile – slapukas, skirtas saugoti paskutiniam naudotam administratoriaus profiliui. Galioja 1 metus.

 

  1. Vartotojas ir/ar Naudotojas išreiškia savo išankstinį laisvanorišką sutikimą leisti KIKA.LT įrašyti slapukus spausdamas mygtuką „SUTINKU“ žemiau nurodytu būdu: „Ši elektroninė parduotuvė naudoja slapukus (angl. cookie). Pasirinkta kalba arba sesijos duomenys saugomi juose. Be slapukų el. parduotuvės funkcionalumas yra ribotas. Jei nesutinkate spauskite čia. Jei sutinkate, spauskite SUTINKU“.
  2. Naršyklės nustatymais jūs galite ištrinti arba blokuoti visus šiuos Slapukus, bet tokiu atveju dalis Svetainės neveiks.

 

IV. ASMENS DUOMENŲ NAUDOJIMO TIKSLAI:

  1. KIKA.LT naudoja Asmens duomenis šiais tikslais:
    1. 1.1. Svetainės Paslaugų užsakymo tikslais. Norėdami užsisakyti Svetainėje siūlomas Paslaugas Vartotojas ir/ar Naudotojas turi pateikti Asmens duomenis tiek, kiek reikia konkrečiai Paslaugai užsakyti.
    2. 1.2. Efektyvaus su kelionėmis susijusių Paslaugų siūlomų Svetainėje teikimo tikslais. KIKA.LT rūpinasi, jog Svetainėje siūlomos Paslaugos bei jų užsakymas būtų efektyvus, taip pat kad būtų galima išvengti asmens tapatybės vagystės atvejų.
    3. 1.3. Norint užtikrinti nuolatinį Svetainės Paslaugų tobulinimą ir vystymą bei pateikti Vartotojui ir/ar Naudotojui kuo geresnius Paslaugų pasiūlymus, KIKA.LT turi teisę naudoti Asmens duomenis ir rinkodaros tikslais, kai Vartotojas ir/ar Naudotojas išreiškia savo sutikimą (pvz., pažymint atitinkamą laukelį varnele, užsisakius naujienlaiškį ir kt.).
  2. Tiesioginės rinkodaros tikslais KIKA.LT renka šiuos asmens duomenis: elektroninį paštą. Sutikimas, kad Asmens duomenys būtų naudojami rinkodaros tikslais, išreiškiamas pažymint atitinkamą laukelį varnele.
  3. Visi asmens duomenys renkami tiesioginės rinkodaros ir kitais tikslais atitinka Įstatymo ir Bendrųjų reikalavimų nuostatas.
  4. Vartotojas ir/ar Naudotojas bet kada gali atšaukti šį savo sutikimą atsiųsdamas elektroninį laišką Svetainės administratoriui klientams@kika.lt.
  5. Administruodamas Svetainę ir diagnozuodamas galimus sutrikimus Svetainės administratorius gali naudoti Vartotojų ir/ar naudotojų IP adresus.

 

V. PASKYROS

  1. KIKA.LT Paskyros yra nuorodos tam tikruose internetiniuose puslapiuose, kuriuose gali būti talpinama ta pati informacija, kaip ir Svetainėje, nes KIKA.LT yra tiek Svetainės, tiek Paskyrų valdytojas. Svetainės Paskyrų naudotojams taikoma to internetinio puslapio, kuriame yra KIKA.LT Paskyra, Privatumo politika ir to puslapio taisyklės, taip pat ši Privatumo politika ir kitos Svetainėje publikuojamos KIKA.LT taikytinos taisyklės.
  2. KIKA.LT turi Paskyras šiuose internetiniuose puslapiuose:

2.1. Kika.Lietuva (socialinis tinklas „Facebook“);

2.2. KIKA Lietuva (socialinis tinklas „Youtube“).

2.3. KIKA Lietuva (socialinis tinklas „Instagram“).

 

VI. ASMENS DUOMENŲ TEIKIMAS

  1. KIKA.LT informuoja, jog neperduoda nei atlygintinai, nei neatlygintinai ar kitokiu būdu neatskleidžia Asmens duomenų tretiesiems asmenims, esantiems tiek Lietuvos Respublikoje, tiek Europos Sąjungos šalyse ir kitose užsienio valstybėse, išskyrus žemiau nurodytus atvejus:

1.1. jei yra Vartotojo ir/ar Naudotojo sutikimas;

1.2. teikiant Svetainėje siūlomas Paslaugas – Partneriams arba įgaliotiems tretiesiems asmenims, kurie tvarko Asmens duomenis KIKA.LT pavedimu šioje Privatumo politikoje nurodytais tikslais, pavyzdžiui, mokėjimų atlikimas, pristatymo paslaugų užsakymas ir pan.;

1.3. teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką;

1.4. jeigu būtina užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms arba būtina jas tirti.

  1. KIKA.LT asmens duomenų tvarkytojai yra šie: UAB „NFQ Technologies“, UAB „Telenordi“, UAB „DATA Dog“, UAB „Lutex“.

 

VII. ASMENS DUOMENŲ KOREGAVIMAS, PAPILDYMAS IR IŠTRINIMAS

  1. Vartotojas ir/ar Naudotojas suteikia teisę KIKA.LT rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti Vartotojo ir/ar Naudotojo Asmens duomenis tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta Privatumo politikoje ir kituose Svetainės dokumentuose. Vartotojas ir/ar Naudotojas turi teisę atšaukti savo leidimą KIKA.LT rinkti, valdyti ir tvarkyti jo Asmens duomenis bet kuriuo metu, reikalauti nutraukti rinkti, tvarkyti ir valdyti jo Asmens duomenis, panaikinti Asmens duomenis bei panaikinti jo profilį. Sutikimo rinkti, valdyti ir tvarkyti Vartotojo ir/ar Naudotojas Asmens duomenis davimas ar atšaukimas galioja tik į priekį. KIKA.LT iš Vartotojo ir/ ar Naudotojo gavęs tokį pranešimą nedelsiant sustabdo to Asmens duomenų tvarkymą, tačiau tai nereiškia, kad KIKA.LT turi ištrinti/sunaikinti Asmens duomenis, jeigu turi pagrindą juos saugoti.
  2. Vartotojas ir/ar Naudotojas turi teisę susipažinti su savo Asmens duomenimis. Siekdami sužinoti, kokius asmens duomenis KIKA.LT surinko ir iš kokių šaltinių, kokiais tikslais jie tvarkomi, kokiems gavėjams jie teikiami ir buvo teikti, Vartotojas/Naudotojas turi iš anksto kreiptis į KIKA.LT el. pašto adresu, nurodytu šioje Privatumo politikoje. KIKA.LT įgyvendina Vartotojo ir/ar Naudotojo teisę susipažinti su tvarkomais asmens duomenimis per 30 kalendorinių dienų nuo Vartotojo ir/ar Naudotojo prašymo gavimo.
  3. Jeigu susipažinę su savo Asmens duomenimis Vartotojas ir/ar Naudotojas nustato, kad Asmens duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs, turi teisę kreiptis į KIKA.LT elektroniniu pašto adresu prašydami ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius Asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių Asmens duomenų tvarkymo veiksmus. Asmens duomenys taisomi ir naikinami arba jų tvarkymo veiksmai sustabdomi pagal duomenų subjekto tapatybę ir jo Asmens duomenis patvirtinančius dokumentus. KIKA.LT įgyvendina Vartotojo ir/ar Naudotojo teisę sustabdyti asmens duomenų tvarkymą (arba asmens duomenis sunaikinti) per 5 darbo dienas nuo Vartotojo ir/ar Naudotojo prašymo gavimo.
  4. KIKA.LT Asmens duomenis saugo 5 (penkerius) metus nuo jų pateikimo, išskyrus, jei šioje Privatumo politikoje yra numatytas kitoks saugojimo terminas.
  5. Vartotojas ir/ar Naudotojas iš anksto sutinka, kad jo duomenis KIKA.LT turi teisę laikyti iki kol bus baigtas atsakingų institucijų tyrimas, jeigu jo duomenimis buvo pasinaudota vykdant neteisėtą veiką ar tapatybės vagystei ar kitam pažeidimui, dėl kurio buvo ar bus atliekamas atitinkamų teisėsaugos institucijų tyrimas, jeigu KIKA.LT yra gavęs skundų, susijusių su atitinkamu Vartotoju ir/ar Naudotoju, ar jeigu KIKA.LT yra pastebėjęs atitinkamo Vartotojo ir/ar Naudotojo padarytus Privatumo politikos ir/ar Svetainėje esančių taisyklių pažeidimus ar esant kitiems teisėtiems tikslams saugoti Asmens duomenis.
  6. Įgyvendindami aukščiau minėtas teises Vartotojas ir/ar Naudotojas gali kreiptis į KIKA.LT el. paštu klientams@kika.lt.

 

VIII. ASMENS DUOMENŲ APSAUGA

  1. KIKA.LT užtikrina, jog Vartotojo ir/ar Naudotojo pateikiami Asmens duomenys Svetainėje būtų apsaugoti nuo bet kokių neteisėtų veiksmų: neteisėto Asmens duomenų pakeitimo, atkleidimo ar sunaikinimo, asmens tapatybės vagystės, sukčiavimo bei Asmens duomenų apsaugos lygis atitiktų Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimus.
  2. Vartotojas įsipareigoja ir privalo saugoti savo prisijungimo prie Svetainės slaptažodį ir prisijungimo vardą bei kitus duomenis. Tiek Vartotojas, tiek Naudotojas įsipareigoja ir privalo jokiems kitiems tretiesiems asmenims neatskleisti Asmens duomenų nei apie save, nei apie trečiuosius asmenis, jeigu tokie trečiųjų asmenų Asmens duomenys jam teko prieinami, ir iš karto apie matomus pažeidimus informuoti KIKA.LT.

 

IX. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

  1. Ši Privatumo politika galioja nuo 2018 m. gegužės 20 d. Apie bet kokius Privatumo politikos pasikeitimus Vartotojai ir/ar Naudotojai bus informuoti Svetainėje ir siunčiant pranešimus elektroninio pašto adresu.
Apdorojama...